Looprecept

Looprecept Lekkerkerk

Ik ben als sportieve psycholoog sinds 30 augustus 2018 aangesloten bij het Looprecept: Lopen op recept, omdat onderzoek herhaaldelijk laat zien dat bewegen een van de beste medicijnen is bij stress en andere psychische klachten. Lopen op recept is gratis. Lopen op recept kan elke donderdag van kwart voor 12 tot kwart over 12. De start is op de hoek van de apotheek met de huisartsenpraktijk. Aanmelden is niet nodig. Vraag om meer informatie aan mij of aan uw huisarts.

5 jaar Looprecept

Omdat Looprecept op 30 augustus 2023 al weer 5 jaar bestond, vieren we dit op 5 oktober met een feestelijke editie. Om 11 uur starten we dit keer voor de Amicitia. We gaan vervolgens de allermooiste wandeling door Lekkerkerk (van een goed half uur) lopen. Als we weer aankomen bij de Amicitia, sluiten we af met een (gezond) hapje en drankje. Ook is er voor alle deelnemers een sportieve verrassing.

Deelname is gratis en aanmelden of inschrijven is niet nodig.

Waarom Looprecept?

Onderzoek laat herhaaldelijk zien dat bewegen een van de beste medicijnen is bij stress en andere psychische en lichamelijke klachten. Maar ook voor hartaandoeningen, diabetes en chronische longziekten is looprecept een uitstekend medicijn! Looprecept is een samenwerkingsverband van huisartsen en behandelaars in de eerste lijn. Looprecept is de leukste stap naar een gezond leven.

7 redenen om mee te doen aan Looprecept Lekkerkerk:Looprecept de leukste stap naar een gezond leven

1. Lopen helpt bij psychische en lichamelijke klachten.
2. Lopen geeft een betere conditie.
3. Lopen geeft een positief gevoel.
4. Mensen houden het beter vol als ze met elkaar lopen.
5. Mensen houden het beter vol als ze op een vast tijdstip lopen.
6. Samen lopen is gezellig.
7. Lopen is een goed alternatief voor pillen!

looprecept Lekkerkerk door de sportieve psycholoog elke donderdag