Looprecept

Looprecept Lekkerkerk

Looprecept is de leukste stap naar een gezond leven. Onderzoek laat herhaaldelijk zien dat bewegen een van de beste medicijnen is bij stress en andere psychische en lichamelijke klachten. Daarom hebben huisartsen het looprecept geïntroduceerd. Looprecept is een goed en gratis alternatief voor pillen. Het bestaat uit wekelijkse rondwandelingen met een arts of psycholoog.

Looprecept Lekkerkerk bestaat sinds 30 augustus 2018. Lopen op recept kan elke donderdag van kwart voor 12 tot kwart over 12. De start is op de hoek van apotheek Lekkerkerk. Aanmelden is niet nodig. Vraag om meer informatie aan mij of aan uw huisarts.

5 jaar Looprecept

Omdat Looprecept op 30 augustus 2023 al weer 5 jaar bestond, vierden we dit op 5 oktober met een feestelijke editie. Zie voor meer informatie mijn pagina In het nieuws.

Deelname is gratis en aanmelden of inschrijven is niet nodig.

Waarom Looprecept?

Onderzoek laat herhaaldelijk zien dat bewegen een van de beste medicijnen is bij stress en andere psychische en lichamelijke klachten. Maar ook voor hartaandoeningen, diabetes en chronische longziekten is looprecept een uitstekend medicijn! Looprecept is een samenwerkingsverband van huisartsen en behandelaars in de eerste lijn. Looprecept is de leukste stap naar een gezond leven.

7 redenen om mee te doen aan Looprecept Lekkerkerk:Looprecept de leukste stap naar een gezond leven

1. Lopen helpt bij psychische en lichamelijke klachten.
2. Lopen geeft een betere conditie.
3. Lopen geeft een positief gevoel.
4. Mensen houden het beter vol als ze met elkaar lopen.
5. Mensen houden het beter vol als ze op een vast tijdstip lopen.
6. Samen lopen is gezellig.
7. Lopen is een goed alternatief voor pillen!

looprecept Lekkerkerk door de sportieve psycholoog elke donderdag