Over Bernt Hellmann

Opleiding

2016-08-26-PHOTO-00000014Ik studeerde klinische psychologie en neuropsychologie in Amsterdam en Leiden. Vervolgens deed ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut bij de Vereniging Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCt) en de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. In 2017 deed ik de opleiding Runningtherapie. Ik volg regelmatig cursussen en symposia om mijn kennis up-to-date te houden.

Ervaring

Ik werkte als onderzoeker en behandelde als neuropsycholoog ouderen met cognitieve en andere klachten en hun familie. Tegelijkertijd gaf ik les aan HBO-studenten. Daarna werkte ik zeven jaar als revalidatiepsycholoog in een algemeen ziekenhuis met mensen met psychische klachten ten gevolge van lichamelijk letsel. Voor mensen met chronische pijnklachten schreef ik een zelfhulpboekje. Op 1 januari 2010 ben ik als vrijgevestigd psycholoog gaan werken in Rotterdam en de Krimpenerwaard. Vanaf november 2015 combineer ik mijn eigen praktijk in de Krimpenerwaard met die in het Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis in Rotterdam en Schiedam. Van oktober 2014 tot oktober 2015 was ik bestuurslid van het 1e-lijns CVA-netwerk Rotterdam.

Netwerk en registraties

Ik ben GZ-psycholoog, gedragstherapeut en lid van de Vereniging Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCt) en lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Ik ben aangesloten bij Cenzo, het Centraal Netwerk Psychologische Zorg. Sinds enige tijd ben ik ook regiocoördinator bij Cenzo.

Ik sta geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog het BIG-register voor zorgverleners. Die registratie is volgens de wet verplicht voor erkende, goed opgeleide zorgverleners. U vindt mij in het BIG-register onder BIG-registratienummer 09041779525.

Als sportieve psycholoog ben ik runningtherapeut en ambassadeur van de stichting Looprecept: Lopen op recept. Ik werk samen in het Samenwerkingsverband van Eerstelijns Zorgaanbieders in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.

Meer informatie: