Over Bernt Hellmann

Opleiding
2016-08-26-PHOTO-00000014Ik studeerde klinische psychologie en neuropsychologie in Amsterdam en Leiden. Vervolgens deed ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut bij de Vereniging Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCt) en de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. In 2017 deed ik de opleiding Runningtherapie. Ik volg regelmatig cursussen en symposia om mijn kennis up-to-date te houden.

Ervaring
Ik werkte als onderzoeker en behandelde als neuropsycholoog ouderen met cognitieve en andere klachten en hun familie. Tegelijkertijd gaf ik les aan HBO-studenten. Daarna werkte ik zeven jaar als revalidatiepsycholoog in een algemeen ziekenhuis met mensen met psychische klachten ten gevolge van lichamelijk letsel. Voor mensen met chronische pijnklachten schreef ik een zelfhulpboekje. Op 1 januari 2010 ben ik als vrijgevestigd psycholoog gaan werken in Rotterdam en de Krimpenerwaard. Vanaf november 2015 combineer ik mijn eigen praktijk in de Krimpenerwaard met een deeltijdfunctie in een algemeen ziekenhuis in Rotterdam. Daar zie ik onder andere patiƫnten met ernstige obesitas. Van oktober 2014 tot oktober 2015 was ik bestuurslid van het 1elijns CVA-netwerk Rotterdam.

Netwerk en registraties
Ik ben GZ-psycholoog, gedragstherapeut en lid van de Vereniging Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCt) en lid van het NIP. Ik ben aangesloten bij Cenzo, het Centraal Netwerk Psychologische Zorg.

Meer informatie: